Karibienkryssningar

Många filmer och TV-serier är det som spelats in på kryssningar i Karibien, palmer som vajar på kritvita stränder. Exotiska hamnstäder längs kusterna på de många öarna man seglar förbi. Länge har detta varit det mest exklusiva sättet att fira sin semester på och endast till för några få. Men idag kan man faktiskt hitta ganska billiga sådana här kryssningar som de flesta kan ha råd att åka på.

I Karibien finns det massor av olika kryssningar, både med olika teman, olika fartyg och massor med olika resrutter och destinationer. Det är bara att välja och vraka, du kan hitta allt från billigare kryssningar till lyxigaste av de lyxiga. Du kan åka på Disneykryssning, Gourmetkryssning och mycket, mycket mer. En del har ett paketpris för dig som behöver flyga ner till avresedestinationen och då ingår flyget i resan. Det är många rederier som anordnar kryssningarna här och alla har de olika prisklasser, fartyg och aktiviteter på sina resor.

st lucia kryssning 1024x576 - Karibienkryssningar
The port or cruise dock at Saint Lucia island at Caribbean sea

Varifrån man åker kan vara lite olika när man ska på en Karibienkryssning. En del fartyg avgår från USA, en del från Mexico. Många är det som avgår från Florida i USA och som sedan tar sig neråt längs med östra eller västra delarna av Karibien. Något du kommer att märka när du vill boka är att det är här de flesta stora rederierna finns och det är här du kan välja mest fritt mellan olika fartyg och teman. Några av de allra största aktörerna som finns på marknaden när det gäller Karibienkryssningar är; MSC Cruises, Carnival Cruise Lines, Barefoot Cruises och Royal Caribbean så klart.

Västra eller Östra Karibien?

Karibienkryssningar delas ofta upp i väster eller öster. De flesta kryssningar avgår från Florida (ex. Miami eller Key West) eller öar i Norra Karibien (ex. Puerto Rico eller US Virgin Islands). Dvs det är lätt för kryssningsbolagen att ta ett stopp i Norra Karibien. Sen får de välja om de ska åka västerut och besöka länder som Panama eller Österut och besöka länder som Dominica. Det finns längre kryssningar som kombinerar både öst och väst. Men oftast är dessa sammansatta av två separat kryssningar. Detta märker du eftersom din avresestad besöks under ett tillfälle mitt under din resa.