Medelhavskryssning

Att åka på en kryssning i Medelhavet kan vara både avkopplande och ett äventyr för livet. Det finns massor av rutter att välja mellan och du väljer den som passar dina semesterdrömmar bäst. Rederierna som anordnar dessa kryssningar är många och en del anordnar till och med avgångar från Danmark och Norge. Många har även paket som heter cruise and fly där flygresan till båtens avgång ingår i priset.

Några av de rederier som man kan boka en Medelhavskryssning hos är; Norwegian Cruise Line, SeaDream Yacht club, Royal Caribbean, Celebrity Cruises och Orient lines. Alla har dem sina specialerbjudanden och sina målgrupper. Något som kan vara viktigt att tänka på är att kolla vilka båtar de har. När man bokar kryssning så väljer man nämligen även vilket av deras fartyg man vill åka med. De har olika nivå på saker som service, hyttstandarder och andra faciliteter. Du vill ju vara säker på att fartyget kommer passa den semester du tänkt dig så att du inte blir besviken. Här gäller dock regeln att ”smakar det så kostar det”. En del fartyg är otroligt exklusiva med massor av aktiviteter, pooler och shoppinggator ombord. De största fartygen är nämligen så stora så att de tar hela 3000 passagerare.

Under resans gång när man är på kryssningen så får man chansen att uppleva de olika platserna på nära håll. Ofta stannar man i flera olika hamnar i flera olika länder, du kan få se massor med spännande saker. Fartyget lägger till i en hamn under en dag och du hinner med de stora sevärdheter som finns på platsen.