Norden

Bara i Norden finns det flera kryssningar att välja mellan, till och med från Sverige. Vem vet, din kryssning kanske bara är en tågresa bort?

Finlandskryssningar

Om du vill åka på en kortare kryssning från Sverige så är Finlandskryssningar perfekt. Eller varför inte åka på bara en dagstur till det Finlandsvenska Åland? Alla dessa kryssningar har det gemensamt att de avgår från Stockholm men du behöver inte bo i huvudstaden för att åka på någon av dem. Till de flesta går det anordnade bussturer från andra orter i landet och du kan även enkelt ta dig dit med tåget. Sedan är det bara att kryssa och njuta, antingen du åker på sommaren eller vintern. Dessa kryssningar kan du åka på året runt.

De städer man åker till är Helsingfors och Åbo Finland samt Mariehamn och Eckerö på Åland. Du kan handla taxfree, äta gott och njuta av havet. Det finns kryssningar som sträcker sig över en helg, två dagar och en natt samt kryssningar som bara går över dagen. På dem som går till Finland finns det ofta olika teman och det är flera rederier som åker. Bland annat Tallink Silja om man vill åka med de största båtarna. Silja Serenade och Silja Symphony har hela shoppinggator ombord och massor av utrymme fyllda av nöjen för alla. Sedan är det Vikingline och Eckerölinjen. Man kan välja mellan hytter i olika standard, allt från sviter med härlig utsikt för dig som vill spendera en del tid där. Om du bara vill spendera tiden ute på båten så kan du med fördel välja en billigare, mindre hytt under vattenytan.

Olika teman som finns på Finlandskryssningarna är bland annat bingo, tropiskt tema, SPA, singelkryssningar och mycket mer.

silja line kryssning - Norden

Kryssa till Nordeuropa

Från Göteborg går det längre kryssningar ut i Nordeuropa och ända ner till Medelhavet. Du kan bland annat åka på kryssning till Amsterdam, Spanien och Frankrike från Sverige. Du kan även åka på kryssningar från Oslo och Stockholm. De som går från Oslo tar dig till bland annat Liverpool, Köpenhamn, Berlin och så vidare beroende på vilken rutt du väljer. Från Stockholm kan man bland annat åka till Tallin, St Petersburg, Riga, Gdansk och Visby. Här finns det otroligt många rederier att välja mellan och många av dem har även kryssningar till destinationer i Karibien och USA.

Vart går det inte att kryssa?

I Europas inland skulle man kunna tro att det inte går att kryssa. Men faktum är att det finns flodkryssningar som tar dig till många orter längs med Donau, Rhen, Seine och Rhone. Dessa är trivsamma men med lite andra typer av fartyg än de som går på haven. Till Europas alplandskap kan det dock vara svårt att ta sig med kryssning. Obertauern i de Österrikiska alperna. Skidorten Obertauern ligger inte heller nära någon större flod vilket gör den dålig som utflyktsmål från en flodkryssningsbåt.